Tid offline

Tid brukt til jobb, reise, livet og mest av alt kjærlighet resulterte i tid offline.

I løpet av denne tiden fant jeg ut at jeg elsker å være offline.

 

Flere dager var jeg ufrivillig uten telefonen min – i et fremmed land appåtil. I løpet av disse mobilfrie dagene streiket også macen min. Jeg var helt uten devices som holdt meg i kontakt med verden hjemme, venner og familie. Etter noen svette timer hvor jeg lurte på hva jeg skulle gjøre med tomlene og øynene mine de minuttene noe annet ikke underholdt meg, oppdaget jeg at jeg elsket det. Ingen maste på meg dag og natt, ingen visste egentlig hvor jeg var engang. Jeg kunne ikke titte på hva alle kjente og ukjente drev med og jeg fikk faktisk med meg alt som skjedde rundt meg. Jeg lagde leker for å underholde meg selv eller brukte dødtiden til å tenke.

Da jeg kom hjem, fikk mobil igjen og macen hadde kommet hjem fra service, var jeg plutselig online og tilbake i kontakt med omverden. Da savnet jeg å være offline. Jeg skrudde av mobilen og brukte macen til jobb uten logge meg på facebook.

Eneste jeg har savnet med å være uten mobilen var at jeg ikke kunne ta bilder av reisen min og alt det fine jeg opplevde. Eneste jeg savnet med macen min var hvor enkelt det er å skrive ned tankene og planene mine.

Jeg har i hvert fall fått tid nok uten konstante avbrytelser fra omverden til å tenke meg om. Jeg har brukt altfor mye tid på ting som ikke viktig for meg. Nå skal jeg jage det som er viktig, fortsette å være offline, men likevel ta bilder og skrive – i tillegg til å jobbe med det jeg virkelig bryr meg om.