kokosolje på alt

Det begynte som en liten kjærleiks-gest på morgenkvisten. Hver dag lagde han smoothie til frokost med kokosolje i. Hver dag dro han fingeren sin over skjeen han hadde brukt til å scoope kokosoljen opp fra krukken og kom til meg – enten jeg fortsatt lå i senga, var på badet eller sammen med han. Så gned han fingeren sin sakte over leppene mine og etterlot de met et glatt, glinsende lag av kokosolje på seg.

 

Og etter en stund ble mine kronisk tørre lepper myke og flake-free! Det var helt nytt for meg som har hatt problemer med leppene mine siden jeg var barn. Store munnsår som etterlater røde arr i månedsvis var tegn på et jeg hadde vært, var i ferd med å bli eller var syk eller stresset.

Helt siden jeg hadde kjærlighetssorg høsten for 1,5 år siden – og jeg heeelt droppet å ta vare på meg selv i flere måneder har jeg kunnet daglig dra store flak av død hud av leppene mine. Jeg hadde egentlig innfunnet meg i at jeg aldri kom til å ha digge lepper.

Men etter en liten uke med kokosolje på leppene hver morgen ble de plutselig helt bra igjen! Ingen døde hudflak, ingen kribling av sår som er på vei – bare myke VANLIGE lepper.

Jeg dro eksperimentet videre – jeg har nemlig også alltid hatt problemer med huden. Den er altfor tørr, men likevel fet og kviser blusser opp på haken og mellom øynene konstant – jeg hadde egentlig innfunnet meg i at jeg aldri kom til å ha digg hud heller. Jeg begynte å ha kokosolje i teen min, steke med det og smøre det i ansiktet. Jeg dro til og med hendene gjennom hårtuppene mine etter jeg hadde smurt meg med oljen. Og nå – kanskje 3 uker ette at jeg startet prosjektet ser jeg forskjellen. Huden gløder fra innsiden og ut – kvisene har roet seg enormt og leppene mine er som sagt helt fikset.

Kokosolje for the win, der altså.