du veit du er frilanser når…

Fem ting som har endret seg etter jeg startet min egen bedrift

“Å møtes for en kaffe” ikke lenger er ensbetydende med å faktisk snike seg unna jobb i noen minutter. Det ER jobb, en potensiell ny jobb eller et skrik om å få jobb.

Når du plutselig har skrevet ut to notatbøker på 1,5 uker og halvparten er to do-lister som bare blir lengre og den andre halvparten er tanker og ideer som aldri kommer til å settes i live.

Du trodde du skulle være din egen sjef, bestemme din egen arbeidstid og bli mer fleksibel. Faktum er at du aldri har jobbet så mye og alle plasser med strømuttak blir et provisorisk kontor.

Når lunsjen blir et problem. Før var lunsjen en pause fra jobb og du kunne rusle bort i kantina med kollegaer, hvor du spiste ferdiglagd, varm og “gratis” mat. Som frilanser er saken en annen. Om du engang får tid til å tenke på lunsj – er det dyrt, du må fikse det sjæl – og det er absolutt ingen deilig pause.

Macen, kamera og den andre macen er alltid med. Før var jeg fornøyd med at jeg ikke var en av de jentene som alltid drasset med seg en svær veske med ekstra sko, rettetang, masse sminke, en ren truse, 2 vannflasker, 4 notatbøker og treningstøy. En liten veske var nok og ofte trengte jeg ikke engang det. Nå er saken en annen. PC-bagen er alltid med og der har man jo god plass, så da tar man like gjerne med alt der andre også.